Πέμπτη 1 Μαΐου 2014

"Θέλω να μάθω την αλήθεια! Απαντήσεις σε κρίσιμα ερωτήματα για τις έλξεις προς το ίδιο φύλο".

Απόψε είχαμε την ευκαιρία να παρευρεθούμε σε μια διαφορετική εκδήλωση από τις άλλες. Η εκδήλωση αυτή έλαβε χώρα στο δημοτικό σχολείο «Πεύκιος Γεωργιάδης». Ομιλητής ήταν ο πανοσιολογιώτατος αρχιμανδρίτης π. Ανδρέας Περδίκης. Στην εκδήλωση αυτή παρουσιάστηκε το βιβλίο του π. Ανδρέα, με τίτλο: «Θέλω να μάθω την αλήθεια! Απαντήσεις σε κρίσιμα ερωτήματα για τις έλξεις προς το ίδιο φύλο».

Η όλη έρευνα  δεν βλέπει το θέμα από θεολογική πλευρά, όπως αρχικά τόνισε ο π. Ανδρέας Περδίκης, αλλά από καθαρά ιατρική. Κύρια θέματα και ερωτήματα της έρευνας του π. Ανδρέα ήταν αν οι σχέσεις προς το ίδιο φύλο επηρεάζουν αρνητικά τη σωματική υγεία, αν επηρεάζουν αρνητικά τη ψυχοκοινωνική διάσταση της ανθρώπινης προσωπικότητας, πόσο προβληματικές είναι οι συμβιώσεις μεταξύ ατόμων με σχέσεις προς το ίδιο φύλο, αν είναι ευεργετικό για τα παιδιά να ανατρέφονται από άτομα με σχέση προς το ίδιο φύλο, αν είναι γενετικά καθορισμένες οι σχέσεις προς το ίδιο φύλο, αν ένα άτομο μπορεί να υπερβεί τις σχέσεις προς το ίδιο φύλο, αν οι σχέσεις αυτές συνιστούν ανθρώπινο δικαίωμα και τέλος ποιοι κρύβονται πίσω από τις οργανώσεις ΛΟΑΤ (λεσβίες, ομοφυλόφιλοι, αμφισεξουαλικοί, τρανσεξουαλικοί).

Η εκδήλωση αυτή ήταν μια διαμαρτυρία προς τις επικείμενες εκδηλώσεις και παρελάσεις των ομοφυλοφίλων, που διοργανώνονται μέσα στον Μάιο υπό την αιγίδα του Δήμου Λευκωσίας. Διαμαρτυρόμαστε γιατί η ομοφυλοφιλία είναι βασική αιτία σοβαρών ασθενειών, όπως AIDS, HPV, σύφιλης, ηπατίτιδας, πρωκτικού καρκίνου κ. ά. Ακόμη η ομοφυλοφιλία κτυπά την οικογένεια. Η ομοφυλοφιλία και όλων των ειδών οι εκτός συζυγίας σεξουαλικές επαφές προωθούν την καταστροφική ιδέα: «σεξουαλικές σχέσεις χωρίς γάμο-συζυγία-τεκνογονία-οικογένεια». Τέλος στην διάλεξη του π. Ανδρέα τονίστηκε ότι δεν είμαστε εναντίον των ανθρώπων, αλλά εναντίον της προπαγάνδας και της διαφήμισης συμπεριφορών που βλάπτουν την υγεία και την οικογένεια. Στην διάλεξη του π. Ανδρέα Περδίκη διακρίναμε και τον πρόεδρο των ΛΟΑΤ καθώς και κάποια από τα μέλη τους, οι οποίοι έφυγαν μετά από κάποια ώρα, προφανώς διότι δεν τους αρέσει να ακούνε αλήθειες, που έρχονται σε αντίθεση με τα πιστεύω τους και με τις πράξεις και ενέργειές τους.

Ευχόμαστε ο Θεός να του δίνει δύναμη στο έργο του αυτό και να βρεθούν και άλλοι κληρικοί και λαϊκοί, οι οποίοι να στελεχώσουν την ομάδα αυτή και να αντιδράσουμε ειρηνικά στις εκδηλώσεις για την ανάδειξη της «ομοφυλοφιλικής υπερηφάνειας», όπως αυτοδιαφημίζονται και οι οποίες θα διεξαχθούν υπό την αιγίδα του Δήμου Λευκωσίας. Ας ελπίσουμε ακόμη ότι θα πραγματοποιηθούν και άλλες κινητοποιήσεις από διάφορα οργανωμένα σύνολα, με σκοπό την ματαίωση των εκδηλώσεων αυτών, και την ανάδειξη της χριστιανικής αλήθειας και του μηνύματος, που ο Χριστός ήλθε να φέρει στον κόσμο αυτό.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου